Grannsamverkansintresserad sökes!

Brf Gröna Huset har i samtal med andra föreningar i området beslutat att gå in i grannsamverkan. 

Grannsamverkan sker i samarbete med lokal polis och anses vara en effektiv metod för att minska vardagsbrottslighet. Syftet med grannsamverkan är att göra bostadsområden mindre attraktiva för brottslig verksamhet genom ökad uppmärksamhet från de boende i området samt kunskap om hur man skyddar sig, vilket avskräcker och försvårar för exmepelvis tjuvar.

Grannsamverkan startade på 1970-talet i Seattle, USA. Bakgrunden var att ett bostadsområde drabbats av en inbrottsvåg som polisen med traditionella metoder inte kunde komma tillrätta med. Grannsamverkan har idag en stor spridning över världen och i Sverige startade den första grannsamverkan 1985 i Linköping. 

Samrådsgruppen på Kapellgärdet söker nu kontaktpersoner (ett så kallat "kontaktombud") i varje förening som är intresserad av att delta i det brottsförebyggande arbetet genom grannsamverkan. Engagemanget innebär bland annat att man är polisens kontaktperson i fastigheten, att man deltar på en utbildning om vad metoden går ut på samt sprida information. Här kan man läsa mer om grannsamverkan.  

Kontakta styrelsen om du är intresserad av att delta i grannsamverkan på Kapellgärdet! 

Edit: Kontaktperson för grannsamverkan är nu utsedd för Gröna Huset. 

Med vänliga hälsningar, 
Styrelsen, Brf Gröna Huset