Antalet nycklar per lägenhet

Alla lägenheter i fastigheten är från början tilldelade fyra stycken nycklar som ska medfölja lägenheten vid alla försäljningar och köp. 

Gröna Huset har haft en del ärenden under de senaste två åren där säljare endast överlämnat tre eller färre nycklar till lägenheten när denna sålts. När detta händer ska lägenhetslåset ställas om med hjälp av Uppsala lås- och säkerhetscenter / BB-gruppen och kostnaden för arbetet (vilket kan landa på några tusen kronor) ska alltid tillfalla säljaren. Som säljare är du skyldig att överlämna alla till lägenheten tillhörande nycklar. Till varje lägenhet är det från början utkvitterat fyra stycken nycklar av PEAB. Dessa fyra nycklar ska därför alltid medfölja vid försäljning av lägenheten. 

Tyvärr har en del boende endast erhållit tre nycklar till sin lägenhet vid köpet och i god tro accepterat att det är det fulla antalet nycklar till lägenheten. När denna person i sin tur säljer lägenheten kan det då uppdagas att antalet nycklar är fel och man blir skyldig att bekosta omställingen av låset. Detta är något som styrelsen eller föreningen inte kan belastas, utan kostnaden tillfaller säljaren helt, oavsett anledningen till att det är för få överlämnade nycklar (t.ex. om man erhållit dem i god tro, tappat bort en nyckel eller blivit bestulen). 

Vi uppmanar därför alla boende att kontrollera att ni har alla fyra nycklar till lägenheten (eller fler om tillstånd funnits för att kopiera upp fler) och att nycklarna alltid ska passera Uppsala lås- och säkerhetscenter vid försäljning och köp. 

För mer information om Brf Gröna Husets nyckelpolicy, läs här (inloggning först krävs). 

Observera att informationen om antalet nycklar i texten ovan inte gäller antalet nyckeltaggar per lägenhet som kan variera beroende på hur många rum lägenheten har). 

Med vänliga hälsningar, 
Styrelsen BRF Gröna Huset